• Telefon


    +47 66 90 05 00

  • E-post


    post@abklinikken.no

Osteopati

 

Osteopati er en helhetlig og manuell behandlingsform som bygger på kunnskap om medisinske fag som anatomi, fysiologi, nevrologi, biomekanikk og patologi. Den medisinske kompetansen er høy, og ofte samarbeider osteopaten med annet helsepersonell når det er nødvendig.

Osteopaten gjør en grundig undersøkelse som innebærer gjennomgang av pasientens sykehistorie, holdningsanalye, bevegelsetesting, sikkerhetstesting, og palpasjon (kjenner etter forandringer/spenninger i vevet). Undersøkelsen leder til en diagnose som viser hvor i kroppen de viktigste spenningene er. Osteopaten bruker manuelle teknikker (hendene) for å undersøke og behandle pasienten. Diagnosen avgjør behandlingen som består av mange ulike teknikker som mobilisering, avspenning, korrigering av ledd (manipulasjon) eller tøyninger.

Hver konsultasjon består av undersøkelse og behandling og er spesielt tilpasset hver enkelt pasient.
Behandlingen foregår hovedsaklig på benk, men det vil også bli gitt råd og veiledning om hva pasienten kan gjøre selv. Det vil si øvelser og tilrettelegging for den enkelte pasienten.

Har du smerter eller ubehag? 
En osteopat kan hjelpe deg effektivt og raskt med akutte eller langvarige plager. 

Lurer du på noe, kan du ringe 97080097. 

Medlem av Norsk Osteopatforbund (MNOF)

Det er viktig med kvalitetssikring av terapeut før du velger hvem du ønsker å oppsøke. Derfor kan du velge en osteopat som er medlem av Norges Osteopatiforbund. Det stilles krav til utdanning fra autorisert institusjon, kunnskap og ikke minst faglig oppdatering for å være medlem av dette forbundet.