• Telefon


    +47 66 90 05 00

  • E-post


    post@abklinikken.no

Ultralydundersøkelse

Vår fysioterapeut Siri Simonsen bruker ultralyd som et supplement til klinisk undersøkelse. Med ultralyd kan man øyeblikkelig få oversikt over muskulatur, sener, leddbånd, bindevev og slimposer. Dette gjør det mulig å bekrefte eller avkrefte mistanke om diagnose. Dette gjør at man kan komme tidlig i gang med rett behandling. Med ultralyd har man mulighet til å gjøre en dynamisk undersøkelse som vil si at man kan bevege på den skadete kroppsdelen samtidig som man undersøker. På denne måten kan man vurdere bevegelighet og aktivering av muskulatur. Undersøkelse med ultralyd er helt ufarlig og uten bivirkninger. Ultralydbildene skapes ved at lydbølger reflekteres når de treffer strukturer som væske, ben og muskulatur.

Eksempler på skader som er lett synlig på ultralyd er muskelrifter, slimposebetennelser, væske i leddet, senebetennelser og kalkdannelser.

Har du spørsmål om ultralydundersøkelse eller ønsker å booke en tid for dette? Betill time online hos vår fysioterapeut Siri Simonsen, eller ring 48097221.